в Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді

ОХТИРСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

15.07.2020                                        м. Охтирка                                               № 94

 

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів 

в Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді

З метою забезпечення здобуття громадянами України дошкільної, загальної середньої освіти, відповідно до підпункту 4 пункту «б» ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 66 Закону України «Про освіту», ст.ст. 18, 19 Закону України «Про дошкільну освіту», Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017р. № 684 (зі змінами), керуючись ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

  1. Відділу освіти Охтирської міської ради Сумської області, службі у справах дітей Охтирської міської ради Сумської області, сектору ювенальної превенції відділу превентивної діяльності Охтирського ВП (м. Охтирка) ГУНП в Сумській області, ДНЗ «Охтирський центр ПТО», Охтирському фаховому коледжу СНАУ, директору комунальної установи «Охтирський інклюзивно-ресурсний центр Охтирської міської ради Сумської області» здійснювати ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади шляхом постійного оновлення реєстру даних про них. 
  2. Визначити відділ освіти Охтирської міської ради відповідальним за постійне оновлення реєстру дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади. 
  3. Відділу освіти Охтирської міської ради Сумської області:
  4. Забезпечувати координацію роботи з обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів. 

Постійно

  1. Використовувати з дотриманням вимог Законів України «Про захист персональних даних»,  «Про інформацію» дані про дітей від закладів освіти, батьків, з інших реєстрів або баз даних. 
  2. Організовувати і проводити інструктаж для осіб, які відповідають за оновлення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади.

Щороку 

  1. Здійснювати з дотриманням вимог Законів України «Про інформацію», «Про захист персональних даних» обробку даних протягом 10 робочих днів з дня їх отримання. 
  2. Вносити зміни до реєстру дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади, станом на 01 число кожного місяця.

До 15 числа наступного місяця

  1. У випадку виявлення дітей, місце навчання яких не встановлено, протягом п’яти робочих днів з дня встановлення відповідного факту надати наявні в реєстрі дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади, відомості сектору ювенальної превенції відділу превентивної діяльності Охтирського відділу поліції (м. Охтирка) ГУНП у Сумській області та службі у справах дітей Охтирської міської ради Сумської області для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом права дитини на здобуття загальної середньої освіти.
  2. Систематично проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо обов’язковості здобуття дошкільної, повної загальної середньої освіти дітьми та підлітками шкільного віку. 
  3. Складати і подавати статистичний звіт про кількість дітей дошкільного та шкільного віку за формою та у порядку, що затверджені Міністерством освіти і науки України.
  4. Сектору ювенальної превенції відділу превентивної діяльності Охтирського відділу поліції (м. Охтирка) ГУНП у Сумській області, службі у справах дітей Охтирської міської ради Сумської області, відділу з питань державної реєстрації Охтирської міської ради Сумської області надавати зміни до відомостей про дітей дошкільного,шкільного віку та учнів до відділу освіти Охтирської міської ради Сумської області (додаток 1).

До 10 числа наступного місяця

  1. Закладам дошкільної, загальної середньої освіти, ДНЗ «Охтирський центр ПТО», Охтирському фаховому коледжу СНАУ:
  2. Надавати відділу освіти Охтирської міської ради Сумської області дані учнів, які зараховані до закладів і проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади (на кожен рік народження окремо) згідно з формою (додаток 2).

До 15 вересня кожного року

  1. Подавати зміни до реєстру дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади, станом на 01 число кожного місяця (додаток 1).

До 10 числа наступного місяця

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Коваленко Т.М.

 

Міський голова                                                                                                  Ігор АЛЄКСЄЄВ

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                                               Галина ЄРЕМЕНКО